×
Muis en kat

Muizen zelf bestrijden

Door de zachtere winters blijven de muizen steeds langer actief. En daardoor ervaren wij steeds meer overlast van muizen in en om huis. Het bestrijden van muizen is een behoorlijke klus. Toch moet je een muizenplaag aanpakken om schade en gezondheidsrisico’s te beperken. Kan je muizen zelf bestrijden of moet je dit overlaten aan een professionele ongediertebestrijder?

Extreme muizenplaag laat je over aan professionals

Gaat het bij jou in huis om een grote muizenplaag? Ga dan de bestrijding niet zelf aan. Je verliest er tijd en geld mee. Schakel direct een professionele ongediertebestrijder in om de muizen snel en effectief te bestrijden. Heb je echter een aantal muisjes in huis, dan kun je zelf proberen om muizen zelf te bestrijden. Hoe? Dat leggen wij hieronder uit.

Muizen bestrijden op een diervriendelijke manier

Maak jij liever geen muizen dood? Kies dan voor een diervriendelijke methode. Denk aan:

  • een diervriendelijke muizenval of;
  • gebruik maken van ultrasoon geluid.

Een diervriendelijke muizenval vangt de muis, maar doodt de muis niet. Zodra er een muis in de val zit, kun je zelf beslissen wat je met het beestje doet. Mensen kiezen er meestal voor om het knaagdiertje in de natuur vrij te laten. Met ultrasoon geluid verstoor je de leefomgeving van de muis. Het muisje voelt zich door de hoge tonen niet meer op zijn gemak en kiest voor een andere plek.

Muizen bestrijden met gif en dodelijke muizenval

Wil jij direct een einde maken aan het leven van een muis? Kies dan voor een muizenval waarin het beestje direct overlijdt. Het gevaar bij gif is dat het beestje na het eten van het gif een rustige op zoekt om daar langzaam te sterven. Vervolgens gaat de dode muis erg stinken en weet jij niet waar het ligt. Dit trekt bovendien weer ander ongedierte aan.

Wees bestrijding voor en voorkom muizen in huis

Het bestrijden van muizen is geen eenvoudige taak. Voorkom in de toekomst muizen in huis, zodat je niet over hoeft te gaan op het bestrijden van een muizenplaag. Pas onderstaande tips toe:

  • Zorg voor hygiëne in huis. Ruim alles op en laat geen etensresten slingeren.
  • Ga zorgvuldig om met afval. Sluit afvalzakken af en stop het in dichte containers.
  • Maak kleine openingen in huis dicht. Een muis heeft niet veel ruimte nodig om binnen te komen.