×
Muis bij kabel

Tips voor muizenbestrijding

Grotere kans op een succesvolle bestrijding van muizen. Lees deze tips! Muizen bestrijden is geen makkelijke klus. Voorkomen is beter dan genezen. Helaas blijf je de muizen niet altijd voor. Hieronder vind je tips hoe jij het beste muizen kunt bestrijden. Zodra je echt een muizenplaag in je leefomgeving hebt, dan kan een professionele ongediertebestrijder jou het beste helpen. Lees verder voor onze tips voor muizenbestrijding!

Tip 1 – Schaf bakken aan voor voedselvoorraden

Muizen komen naar jouw leefomgeving, omdat ze er warmte, een veilig onderkomen en voedsel vinden. Voedsel vinden ze zeker genoeg in jouw keuken. Schaf stevige, afgesloten bakken aan en voorkom zo dat er voedsel voor muizen beschikbaar is in jouw huis. Geen voedsel voor muizen? Dan verdwijnen ze vanzelf.

Tip 2 – Laat geen voedsel en afval slingeren

Om te zorgen dat muizen jouw woning niet meer aantrekkelijk vinden, dien je zorgvuldig met je voedsel en afval om te gaan. Maak na het bereiden en eten alles goed schoon en laat geen kruimel achter. Zorg ook dat je afvalzakken altijd goed afsluit, zodat muizen er niet bij kunnen. Muizen hebben aan weinig eten al voldoende om bij jou thuis te overleven. Zorg dat er niets te vinden is en de muizen gaan weg.

Tip 3 – Lees gebruiksaanwijzingen goed door van bestrijdingsmiddelen

Het is zonde als jij geld uitgeeft aan een bestrijdingsmiddel, het vervolgens op een verkeerde manier gebruikt en je de muizen dus niet bestrijdt. Veel bestrijdingsmiddelen hebben een specifieke gebruiksaanwijzing, die je echt moet opvolgen voor een slagingskans. Neem dus goed de tijd om de gebruiksaanwijzing door te lezen. Werken de middelen niet, neem dan contact op met een bestrijder. De muizen in huis worden dan snel en effectief bestreden.

Tip 4 – Maak gaten en kieren in je woning dicht

Muizen komen binnen via de kleinste openingen. Loop eens een rondje om je huis en maak kieren en gaten dicht. Werk eventueel met roosters als het onmogelijk is om bepaalde plekken dicht te maken. Zodra een muis niet binnen kan komen, heb je minder kans op ongedierte. Hiermee voorkom je muizen buitenshuis niet.

Tip 5 – Verspreid bepaalde geuren in en rondom huis

Muizen hebben een ontzettend sterk reukvermogen. Zo ruiken ze voedsel ook van een afstand. Muizen hebben ook een hekel aan bepaalde geuren, ze worden er misselijk van. Zodra muizen een van deze geuren ruiken, zullen ze hiervan weggaan. Zorg voor de volgende geuren in en rondom je huis:

  • Chilipeper
  • Kruidnagel
  • Lavendel
  • Kamille
  • Pepermunt

Werken onze tips voor muizenbestrijding niet bij jou? Dan kun je het beste overgaan op het inschakelen van een professionele ongediertebestrijder. Dit zijn gecertificeerde en professionele vaklui en helpen jou binnen no-time van je muizenprobleem af.