×
Muis in huis

Muizen in huis

Muizen in huis wilt iedereen liever voorkomen. Toch is dit soms lastig, aangezien muizen door de kleinste gaatjes naar binnen kunnen kruipen. Door de snelle voortplanting kunnen we al snel spreken van een muizenplaag. Het is daarom belangrijk dat je de gevaren kent en weet hoe je muizen verjaagt en bestrijdt. Wil je na het lezen graag met een specialist spreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Herken het ongedierte

Weet jij hoe je muizen kunt herkennen? Muizen zijn gemiddeld 10 cm groot en de lange, dunne staart is net zo lang als het lichaampje. Vooral in de winter moet je goed letten op dit ongedierte, muizen zoeken dan namelijk naar warmere plekken, zoals jouw huis of schuur. Als je de geur van muskus of ammoniak ruikt, dan duidt dit op de aanwezigheid van muizen.  Ook is het belangrijk dat je de verschillen tussen ratten en muizen weet. Bestrijding voor de muis werkt niet voor de rat en vice versa. 

Muis of rat

Een grote hoeveelheid muizen in korte tijd

Muizen kunnen zich ontzettend snel voortplanten, waardoor we al snel van een muizenplaag spreken. Hieronder zie je hoe snel een plaag ontstaat:

  • Zwangerschap: Vrouwtjes muis is 3 weken zwanger van gemiddeld 8 muizen
  • Opgroeien: Babymuizen zijn in 3 weken volwassen
  • Geslachtsrijp: Na 1,5 maand tot 3 maanden kunnen babymuizen zich voortplanten

Als je niet op tijd handelt, zullen de muizen gewoon doorgaan met waar ze goed in zijn en dat is voortplanten. Heb je het vermoeden dat er muizen in je huis rondlopen? Schakel dan zo snel mogelijk een professional in, zij kunnen je snel helpen met je muizenprobleem.

Muizen wil je niet in huis, ken de gevaren!

Het is niet alleen heel vervelend om muizen in je huis rond te hebben lopen, het kan ook nog is heel gevaarlijk zijn. De gevaren gaan gepaard met:

  • Knaagschade
  • Verspreiding van ziektes
  • Psychologische schade

Muizen knagen overal aan; bedradingen, voorraden, meubels en zelfs muren zijn het doelwit. Doordat ze overal aan knagen kunnen ze ook gemakkelijk ziektes overbrengen. Niet alle muizen zijn besmet met ziektes, maar wel veel en verspreiden dit door het achterlaten van urine en uitwerpselen. Psychologische schade is ook een veel voorkomend gevaar. Sommige mensen zijn als de dood voor muizen en verstijven helemaal als ze een muis voorbij zien rennen. Dit kan resulteren in angst, onrust en zelfs schaamte. 

Maak je woning onaantrekkelijk voor muizen

Het voorkomen van muizen is de belangrijkste manier van bestrijden. Hoe zorg je ervoor dat je huis niet aantrekkelijk is voor muizen?

  • Laat geen voedsel of afval slingeren en houd alles schoon
  • Dicht alle kieren en gaten, muizen kunnen je huis dan moeilijker binnenkomen
  • Gebruik eucalyptus- of muntolie, muizen hebben hier een hekel aan

Muizen gespot? Ga over tot bestrijden

Heb je een muis voorbij zien rennen in je huis, of zit je al met een muizenplaag? Onze professionele ongediertebestrijders helpen je gemakkelijk van je probleem af! Voorkom dat het probleem groter wordt.