×
Rat aan staart

Muizenbestrijding

Je ziet steeds vaker een muis in huis. Tijd voor bestrijding! Waar moet je beginnen? Kun je muizen zelf bestrijden? Of moet je hier altijd een professional voor inhuren? We leggen de opties aan je voor. Voor meer informatie kun je te allen tijde contact met ons opnemen!

Waarom muizenbestrijding?

Het is absoluut noodzakelijk om muizen te bestrijden. Ze zijn een degelijk gevaar voor onze gezondheid en daarnaast veroorzaken de kleine knaagdieren gigantische schades aan meubels, kabels en voorraden. En dan hebben we het nog niet eens over de risico’s als muizen aan elektriciteitskabels knagen met kans op kortsluiting en brandgevaar. Bestrijding van muizen moet dus echt snel en effectief gebeuren!

Muizen zelf bestrijden

Muizen zelf bestrijden is vrij lastig, maar er zijn een aantal mogelijkheden, zoals:

Echter werken deze middelen niet altijd om de hele muizenplaag te bestrijden. Wij adviseren je contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder. Wil je het toch zelf doen? Wij leggen hieronder de middelen uit.

Muizen vangen met vallen, lokdozen en gif

Lees hieronder de tips door als je zelf wilt proberen om muizen te vangen:

  • Muizenval: plaats de val langs een muur. Plaats een lokaas in de val. Gebruik je de vallen een lange periode? Wissel dan af met het lokaas om de muizen nieuwsgierig te houden. Controleer de muizenvallen regelmatig.
  • Muizenlokdoos: lees de gebruiksaanwijzing door hoe je de muizenlokdoos in elkaar moet zetten. Het werkt in feite hetzelfde als een muizenval.
  • Muizengif: strooi het gif op de plekken waar jij muizen hebt gespot. Let wel op dat kinderen en huisdieren niet bij het gif komen!

Muizen verjagen met geur

Er zijn bepaalde geuren waar muizen niet van houden, zoals kruiden en planten. Echter zijn wij niet heel enthousiast over deze methode. De vraag blijft namelijk of de muizen echt weg zijn of dat ze een andere plek in je huis hebben gevonden.

Muizen verjagen met ultrasone geluiden

Er zijn apparaten te koop die ultrasone geluiden uitzenden. Dit zijn hele hoge tonen die wij als mensen niet horen. Deze methode raden wij echter af als je bijvoorbeeld huisdieren hebt. De huisdieren horen deze geluiden ook en vinden dat even erg om te horen als muizen.

Bestrijding door professionele ongediertebestrijder

Wil jij zelf niet aan de gang met het bestrijden van muizen of gaat het om een ware muizenplaag? Veel mensen proberen ook eerst zelf het een en ander en zien dan na een tijdje toch weer muizen in huis. Een professionele ongediertebestrijder heeft jarenlange ervaring en helpt jou graag om definitief van de muizen af te komen.