×

Muizen vangen

Muizen vangen kan een frustrerende bezigheid zijn. Je hoort de beestjes in huis, je ziet ze voorbij rennen, maar muizen vangen is toch moeilijker dan verwacht. Toch is het noodzakelijk om de muizen te vangen als er muizen in huis of tuin zijn. Wij geven je een aantal tips, zodat je weer normaal kan leven zonder muizen. Werkt het niet, bel dan een professionele ongediertebestrijder!

Waarom moet je muizen vangen?

Zodra jij opmerkt dat er muizen in je huis zijn, moet je overgaan tot bestrijden of verjagen van de muizen. Waarom? Hier zijn een aantal duidelijke redenen voor:

  • muizen richten behoorlijke knaagschade aan;
  • muizen zijn schadelijk voor onze gezondheid;
  • muizen veroorzaken psychologische schade;

Effectieve bestrijding van muizen

De beste oplossing als je last hebt van muizen in je omgeving, is kiezen voor professionele bestrijding. Onze experts hebben jarenlange ervaring, herkennen het muizenprobleem en passen de beste bestrijdingsmethode toe. Je bent gegarandeerd verlost van de muizen na de komst van een ongediertebestrijder. Wil je toch zelf proberen om muizen te vangen? Dan heb je keuze uit een aantal opties.

Muizen vangen op diervriendelijke manier

Kies voor een diervriendelijke muizenval. De muis is nieuwsgierig en gaat op het lokaas in de val af. Vervolgens zit het beestje gevangen in de muizenval. De muis blijft gewoon in leven. Controleer de val elke dag. Zit er een muis in? Laat het muisje dan vrij in de natuur. Uiteraard is het niet verstandig om de muis in je tuin los te laten. Voor je het weet, is de muis terug in je huis. Kun je weer van vooraf aan beginnen.

Muizen vangen met gif of dodelijke val

Het is nog steeds mogelijk om muizen met een ouderwetse muizenval te vangen. Het muisje komt klem te zitten in de val en gaat vrijwel direct dood. Bij het gebruik van muizengif gaat het beestje langzaam dood. Muizen moeten meerdere keren van het gif eten, voordat het voldoende is dat het beestje dood gaat. Het nadeel bij gebruik van gif is dat de muis een beschut, rustig plekje opzoekt om te sterven. De kans is dus groot dat jij de dode muis niet gaat vinden. Wel komt er een enorme stank vrij. Een echte kadaverlucht. De dode muis trekt vervolgens ook ander ongedierte aan. En dan ben je nog verder van huis.