×

Muizenbestrijdingsmiddel

Voordat je een muizenbestrijdingsmiddel aanschaft, is het goed om je kennis met betrekking tot muizen te vergroten. Zodra je naar de winkel gaat, leg dan goed uit:

  • om welke muis het gaat;
  • hoe groot de omvang van de plaag is;
  • waar in huis je veelal muizen ziet.

Op deze manier kom je met het meest effectieve middel thuis. Let wel op: professionele ongediertebestrijders maken gebruik van krachtigere middelen. Zelf muizen bestrijden met een middel werkt niet altijd voldoende tegen een muizenplaag.

Gif als muizenbestrijdingsmiddel

Qua bestrijdingsmiddelen werkt gif als een van de beste tegen muizen. Echter is dit middel ook gevaarlijk voor onze gezondheid en die van onze kinderen en huisdieren. Je moet het gif namelijk in de buurt van de muizen strooien. Dit is vaak ook een plek waar wij zelf komen, wees hier dus heel voorzichtig mee. Daarnaast zoekt de muis na het eten van gif voor een plek om langzaam te sterven. Eenmaal dood, gaat de muis enorm stinken en jij weet niet waar ‘ie gebleven is én bovendien trekt het dode dier weer ander ongedierte aan.

Muizenval en muizenlokdoos

Vind jij muizengif meer nadelen hebben dan voordelen, dan kun je eens nadenken over het gebruik van een muizenval of muizenlokdoos. Beiden methoden om muizen te vangen, leggen we hieronder uit.

  • De ouderwetse muizenval: een houten plankje met daarop een metalen beugel en een gespannen veer. Zodra de muis op het lokaas dat op de val ligt afkomt, klapt de val in een abrupte beweging dicht. De muis is op slag dood.
  • De muizenlokdoos: dit is een kartonnen doosje gevuld met lokaas en gif waar de muis op af komt. Eenmaal binnen, kan de muis niet meer naar buiten. De muis eet van het gif en gaat dood.

Muizen vangen met een val en vrijlaten in de natuur

Vind jij het niet nodig om de muizen direct te doden? Dan kan je kiezen voor een diervriendelijke muizenval. Je vangt de muis hiermee en laat hem vervolgens vrij in de natuur.

Professionele muizenbestrijdingsmiddelen

Professionele ongediertebestrijders beschikken over de meest effectieve middelen om een muizenplaag daadwerkelijk te bestrijden. Deze muizenbestrijdingsmiddelen zijn voor particulieren niet verkrijgbaar. Wil je dus snel van je muizenplaag af, schakel dan een professional in.