×
Muizen bestrijden ultrasoon

Muizen bestrijden Ultrasoon

Wil je niet aan de gang met chemische bestrijdingsmiddelen of muizenvallen? Of misschien heb je het geprobeerd, maar werkt het niet. Dan kun je nog proberen om de muizen te bestrijden met ultrasoon geluid.

Hoe werkt ultrasoon geluid?

Ultrasoon geluid is in principe niet hoorbaar voor mensen, omdat het geluid een frequentie hoger ligt dan wat met het menselijk gehoor is waar te nemen. In sommige gevallen horen mensen wel de toon. In dat geval raden wij af om met deze methode te werken, want dan is het een hele nare toon die continu hoorbaar is met hoofdpijn tot gevolg. Muizen horen dit ultrasoon geluid altijd. Je verjaagt de muizen uit je leefomgeving, omdat dit geluid heel vervelend voor de dieren is.

Wel of niet ultrasoon geluid gebruiken?

Er zitten een aantal voordelen en nadelen aan muizen bestrijden met ultrasoon geluid. We lichten hieronder de voor- en de nadelen toe. Het is voor jezelf belangrijk om bepaalde punten in overweging te nemen. Ook voor deze methode geldt: heb je te maken met een grote muizenplaag? Dan raden wij echt aan om over te gaan tot professionele bestrijding.

Voordelen methode met ultrasoon geluid

  • Deze methode is beter voor het milieu dan andere maatregelen.
  • Lukt het je om de muizen te verjagen door middel van geluid, dan hoef je niet bang te zijn voor dode muizen in je woning. Dode muizen veroorzaken een enorme stank en trekken weer ander ongedierte aan.
  • Als deze methode succesvol is, zorgt het ervoor dat alle muizen uit je leefomgeving verdwijnen in plaats van dat je ze met een muizenval stuk voor stuk vangt.

Nadelen methode met ultrasoon geluid

Aan deze methode zitten echter ook nadelen, dus weeg voor jezelf af of de voordelen opwegen tegen de nadelen:

  • Het geluid dringt het beste door in ruimtes zonder obstakels. Als jij bijvoorbeeld last hebt van muizen in de woonkamer, dan bereikt het geluid niet je hele woning. Dus als er ergens anders ook nog muizen zitten, verjaag je deze niet met dit geluid.
  • Heb jij huisdieren? Dan raden wij deze methode af. De hoge tonen horen de huisdieren ook en dit is heel vervelend voor ze.
  • Een muizenplaag verjaag je niet met deze methode. Ga dan echt over op professionele bestrijding. Hiermee bestrijd je muizen snel en effectief.