×
Muizenval in ruimte

Muizenval

Het is mogelijk om door middel van een muizenval muizen te vangen. Er bestaan verschillende soorten vallen. Het is per persoon verschillend waar de voorkeur naar uit gaat.

Diervriendelijke muizenval

Onder diervriendelijke muizenvallen wordt verstaan dat wanneer een muis gevangen is, het dier nog wel in leven blijft. Het zit opgesloten en kan er niet zelf uit komen. Op het moment dat je een muis gevangen hebt, is het aan jezelf wat je met het knaagdiertje doet. De meeste mensen kiezen ervoor om het dier in de natuur, op verre afstand van je leefomgeving, vrij te laten.

Muizenval met dodelijke afloop

Wil jij dat het dier gelijk dood is, zodat het nooit meer in jouw leefomgeving kan komen? Kies dan voor een muizenval waarin de muis overlijdt. Er is dan nog een verschil tussen een directe dood en een langzame dood.

Ouderwetse muizenklemmen

De traditionele klemmen worden ook wel klapvalletjes genoemd. Dit is in principe een eenvoudige muizenval. Als je deze plaatst, wees dan voorzichtig met de klem openen.

Moderne muizenklemmen

Je kunt tegenwoordig ook kant-en-klare kunststof muizenklemmen kopen. In deze klemmen zit al een lokstof. Het op spanning zetten van deze klem is veel makkelijker dan bij ouderwetse muizenklemmen. Deze moderne muizenklem is ook gevoeliger dan de traditionele muizenval. Het kleinste muisje vang je hier nog mee.

Elektronische muizenval

Wil je dat een muis direct dood is nadat het knaagdiertje in de val is gelopen? Kies dan voor de elektronische variant. Zodra de muis in de val is gelopen, wordt het geëlektrocuteerd door twee metalen plaatjes.

Biedt een muizenval geen succes?

Mocht het niet lukken om de muizen te bestrijden met muizenvallen, kies dan voor professionele bestrijding. De experts komen bij jou thuis, stellen vast om wat voor soort muizenplaag het gaat en passen een geschikte methode toe. Je bent daarna verzekerd van een omgeving zonder muizen.