×
Muizen op tafel

Muizenplaag

Zodra een muis jouw leefomgeving heeft verkend en besloten dat het een goede plek is om te verblijven, ontstaan er binnen no-time meer muizen. De volgende stap is dat ze een nest maken en dan krijg je zeker te maken met een plaag. Hoe ontstaat een muizenplaag? Wat moet je doen? En hoe voorkom je het in de toekomst?

Welke gevaren brengt een muizenplaag met zich mee?

Los van het vervelende gerommel en geknaag van muizen, is het feit dat ze ziektes overbrengen het grootste gevaar. Doordat muizen virussen, parasieten en bacteriën met zich meebrengen, lopen wij kans op besmetting via de urine en uitwerpselen van de knaagdieren. Om welke ziektes gaat het?

  • De ziekte van Weil: zorgt voor koorts, spierpijn, braken, hoofdpijn en een dalende bloeddruk.
  • Salmonella: zorgt voor uitdroging, zware voedselvergiftiging en uiteindelijk voor het stoppen met werken van onze nieren.
  • Hantavirus: zorgt ook voor een verslechtende werking van onze nieren.

Hoe ontstaat een plaag?

Muizen zijn nooit alleen. Zie jij een muis in huis? Dan weet je zeker dat er meerderen zijn. Muizen staan erom bekend dat ze in rap tempo vermenigvuldigen. Een muis heeft 4-8 jongen per nest en maakt zo’n 6-10 nesten per jaar. Als ze besluiten een nest te maken in jouw leefomgeving, dan heb je binnen de kortste keren te maken met een muizenplaag.

Hoe ga je om met een muizenplaag

De gevaren van een muizenplaag geven voldoende reden om over te gaan tot de bestrijding van dit ongedierte. Het is niet mogelijk om een muizenplaag zelf te bestrijden. Je vangt misschien een muis met een muizenval, maar je moet ze allemaal krijgen om voortplanting tegen te gaan. Gif strooien is ook geen goed idee. De beestjes gaan langzaam dood en de overblijfselen blijven achter in jouw huis. Deze restanten gaan ontzettend stinken en trekt vervolgens weer ander ongedierte aan.

Laat een muizenplaag bestrijden door een professionele ongediertebestrijder

Een muizenplaag laat je het best bestrijden door een professionele ongediertebestrijder. Professionals werken namelijk met middelen die niet te verkrijgen zijn op de particuliere markt. In overleg met jou voert de expert de beste methode uit. Na de bestrijding hoef jij je geen zorgen meer te maken over de muizenplaag. Zorg er wel voor dat je muizen in de toekomst voorkomt!