×
Muis knaagt aan kabel

Schade door muizen

Hoe klein muizen ook zijn, schade door muizen kan behoorlijk groot zijn. Materiële schade, maar ook risico’s voor onze gezondheid. Hieronder leggen wij uit met welke schade je rekening moet houden. Neem overlast van muizen serieus. Probeer er alles aan te doen om geen muizen in je leefomgeving te krijgen.

Materiële schade door muizen

Muizen zijn knaagdieren. Ze knagen enorm veel om hun tanden in een gezonde conditie te houden. Waar knagen ze aan?

  • Meubels, zoals jouw houten stoelen.
  • Elektriciteitskabels die je bijvoorbeeld in de meterkast vindt.
  • Voorraden, denk aan jouw eigen etenswaren, maar ook die van je huisdieren.

De mogelijke schades hierboven klinken wellicht als behapbaar. Het wordt echter enorm gevaarlijk als muizen aan kabels knagen. Voor je het weet, heb je kortsluiting en brandgevaar.

Brandgevaar door muizen

Wanneer een muis aan een elektriciteitskabel knaagt, heb je een grote kans op brandgevaar. Veelal kiezen muizen voor kabels die jij niet elke dag bekijkt, zoals die onder de bank, in een hoek of in de kast. Het hebben van muizen in je leefomgeving is dus wel degelijk gevaarlijk. Los van de materiële schade en kans op brandgevaar, zijn muizen ook gevaarlijk voor onze gezondheid!

Onze gezondheid loopt gevaar door aanwezigheid van muizen

Doordat muizen overal uitwerpselen en urine achterlaten, lopen wij kans op ziektes. De uitwerpselen van muizen ziet eruit als dikke hagelslag en de urine van muizen merk je op aan de ammoniak-achtige geur in huis. Als je hiermee in aanraking komt, is de kans groot op besmetting met allerlei ziektes die hierin zitten. Ruim het dus nooit met blote handen op. Maar ook indirect kun je met de ontlasting van muizen in aanraking komen. Wees dit voor, voorkom muizen. Toch muizen? Kies dan voor bestrijding!